ZZO č.13 – videozáznam

Plný a nezkrácený autentický videozáznam veřejného zasedání ZZO č. 13 konaného dne 28. června 2016 v jídelně ZŠ v Kostelci u Holešova.

Pro přehlednost je záznam rozdělen podle jednacích bodů. Pro lepší orientaci je do každého záznamu vložen TC (time code) reálného času a zároveň TC od začátku projednávání konkrétního bodu.

Bod 1 programu: projednávání námitek k zápisu ZZO č. 12 a schvalování programu ZZO č. 13. Délka 15:53

Bod 2 programu: kontrola usnesení z minulého ZZO. Délka 5:52.

Bod 3 programu: informace o činnosti OÚ. Délka 21:09.

Bod 4 programu: schválení realizace projektu veřejného osvětlení v hodnotě 10 mil. Kč. Záznam je z technických důvodů rozdělen do 2 souborů:
první část 4A, délka 1:26:13
druhá část 4B, délka 20:30

Bod 5 programu: schválení závěrečného účtu obce za rok 2015. Délka 10:30.

Bod 6 programu: schválení účetní uzávěrky a hospodářského výsledku obce za rok 2015. Délka 3:30.

Bod 7 programu: projednání závěrečného účtu Svazku obcí pro hospodaření s odpady za rok 2015. Délka 2:31.

Bod 8 programu: diskuse. Délka 23:55.

Bod 9 programu: závěr. Délka 0:51.


Zápis ze zasedání Zastupitelstva č. 13 si můžete přečíst zde.

13 komentářů u „ZZO č.13 – videozáznam“

  1. ….pár hodin pobavení, pravidelně to sleduji a nestačím se divit jací lidé jsou u vás v zastupitelstvu a hlavně kdo vede obec. Člověk, který umí jenom urážet někoho kdo mu chce pomoci, nezná zákony atd.
    Divím se, že ještě toho starostu neodvolali, neboť snad jsem ještě neviděla, že by měl něco v pořádku. Nejhorší je, že takoví lidi zadluží obec na několik let a vůbec jim to ani nedochází. Přeji Vám ať se lidi u vás v obci už probudí a pochopí, že vše děláte pro obec a né pro Vaše potěšení.
    Pak se divíme jak to vypadá v politice.

  2. Dobrý den,
    předem se omlouvám, ale nechci se podepisovat, protože su z dědiny a lidi jsou tu zlý a nesnesou, když je někdo chytřejší a nebo, když má někdo jiný názor. Je tu spoustu lidí, kteří Vám fandí, ale jsme zbabělci to říct nahlas, nebo se spíš bojíme. Vidíme jak se k Vám lidi chovají na zastupitelstvu, když citujete paragraf, nebo řeknete, že je něco špatně.
    Děkujeme Vám, že se tak pěkně staráte, aby obec měla vše v pořádku a obec nám někdo nerozkradl. Aspoň tak jsme Vám chtěli poděkovat a přejeme si a hlavně doufáme, že další volební období budeme mít tak chytrého člověka a hlavně poctivého.

  3. Dobrý den Petře,
    opět pár hodin pobavení, obdivuji Vás jak můžete s takovýma lidmi pracovat. Neznám Vás, ale podle toho jak to sleduji, jste na zastupitelstvo připravený, asi se musíte na to dlouho chystat. Je smutné, že váš pan starosta není připravený jak Vy.
    Zarážejicí je, že si zastupitel dovolí dojít na schůzi a nemá na stole ani cár papíru na zapisování. Takhle se já dostavit na poradu, tak mě pan ředitel okamžitě vyhodí z porady. Ale tam je to asi starostovi jedno.
    Pak jsem pozoroval jak ostatní zastupitelé reagují k určitým bodům. Je to dost smutné, že nikdo neřekne nic k projednávaným bodům, ale jak Vás můžou něčím ponížit, nebo se zasmát na Váš účet, to jsou v momentě ve střehu.
    Ti lidé si to opravdu přijdou jenom odsedět.
    Teď jsem chtěl něco napsat k určitým bodům.
    Č1. Když to tak pozoruji už několik jednání, tak starosta nepochopil co vlastně říkáte, pokaždé odpoví špatně, nebo mluví k jiné věci, aby svou neschopnost zamluvil.
    Č3. Zase Váš starosta nepochopil, že by schválení žádosti mělo být přesně formulováno v zápise Rady. Co je ale dost smutné, že nezná vaši obecní vyhlášku když se na ní odvolává. A co horší, že na zasedáni ji ani nemá na stole připravenou, aby obhájil rozhodnutí Rady. Další věc, že porušili vyhlášku obce a ještě mají z toho s místostarostkou srandu. Zarážející, že tito lidé jsou za výkon funkcí placeni.
    Č4. Informace, které jste říkal ohledně osvětlení by měl mít pozjišťovaný starosta a když není schopný, tak by měl aspoň ocenit, že jste dohledal nezávislé odborníky a nechal je napsat názor na projekt. Z Vašich argumentů je jasné, že to s obcí myslíte dobře a né, aby byla obec na tolik let zadlužena. Váš pan starosta jen opakuje, že to chce mít nadčasové z 21. století a žádné argumenty ho nezajímají. Není možný, že ostatním je to jedno, že zadluží obec ještě na další dvě volební období, neumí si to ani spočítat. A co je teda nejhorší, jak nechápe co je DPH – bez DPH nebo s DPH, tak to mu je úplně jedno. Je to jenom rozdíl dva milióny.
    Nevím co si mám o tom myslet, buď jsou ti ostatní zastupitelé něčím zavázáni starostovi a nepromluví proti němu ani slovo, nebo je jim to opravdu jedno co se děje, ale oboje je pro obec špatný.
    Č8. Téma kontrola, myslím si, že je to v pořádku. Několikrát jste starostu upozorňoval, že dělá chybné rozhodnutí a že o tom rozhodne třetí strana. Tak nechápu proč si ten člověk nenechá poradit a pak se diví, že pošlete kontrolu. Musí si uvědomit, že hospodaří s veřejnými penězi obce a hlavně musí dodržovat zákony, ale on z toho má bžundu…. je to hnus.
    Nezažil jsem člověka, který má takový přehled o zákonech a né jenom o nich, ale celkový přehled o věcech. Je vidět, že si umíte věci dohledat a nastudovat a perfektně se připravit na jednání. Smekám před Vámi a přeji Vám hodně pevné nervy, neboť Váš starosta i někteří Vaši zastupitelé, to je opravdu tvrdý oříšek.
    Víte teď jsem pochopil, proč se říká, daleko od Prahy…. určitě jste to taky pochopil.
    Laďa

  4. Pane Žůrek, ten dost pěkný plat, který má starosta, by jste měl brát Vy, panu starostovi vůbec nenáleží za ty výkony které předvádí .
    Já být starostou té obce, tak raději odstoupím, styděla bych se, že mám stále něco špatně, že mě musí někdo opravovat zápisy, že mi cituje paragrafy a že tak jak pracuje Žůrek, by měl pracovat starosta a ten jen zesměšňuje Žůrkovu práci.

  5. Ahoj Petře,
    zase pěkný výkon, ale myslím značně vyčerpávající. Trochu nám to připadá, jak kdyby jsi mluvil k žákům ze zvláštní školy ani obraz ani zvuk.
    Hlavně ještě vydrž dál tak dobře pracovat, přece už to těm lidem musí docvaknout.
    Tak se měj a pozdravuj Šárlin

  6. Velká pochvala za pěkné Vaše stránky, vše co se u vás děje mají občané jak na talíři. Pěkně je vše srozumitelné, že to pochopí i obyčejný člověk.
    Ale po druhé straně není asi lehké pracovat, když se k Vám tak lidi chovají, arogance a přesně jak bylo v komentáři zesměšňování. Přitom prd tomu rozumí a dělají ze sebe chytrolíny.
    Těšíme se na další příspěvky, mějte se Pane Petře pěkně.

  7. Lidičky žádný starosta! Žůrek by měl jít opět do Prahy a dát se na politickou kariéru. Měli bychom tak aspoň jednoho slušného, chytrého a hlavně poctivého člověka !!!!!!!!!

  8. Všem vám děkuji za kladné příspěvky, moc nám to pomáhá, hlavně Petrovi, protože po zhlédnutí všech videí mi nebylo dobře. Nerozumím tomu proč se zastupitelé plus s panem starostou chovají tak arogantně a kde mohou tak do Petra „kopnou“ a přitom tam neřekne nikdo žádný svůj rozumný názor. Nikdo si neuvědomuje, že jsou zákony, které se musí dodržovat.
    Ještě jednou vám všem děkuji je to velká podpora.
    Šárka

  9. Moc dobrý, nechce se mi ani věřit, že je to pravda. Myslel jsem si, že Okresní přebor je jen fikce autora, a ona je to přitom současná realita. Divíme se, že se naši občané zadlužují a žijí na dluh, tak asi je to normální a má to tak být. Ale rozdíl je, jestli se zadluží soukromá osoba nebo obec z veřejných peněz. Lidé kteří by měli být příkladem pro ostatní, což je starosta obce, tak zadluží obec na mnoho let a vůbec mu to nepřipadá hloupé. Starostové by neměli mít takové pravomoce! Při tak závažném rozhodnutí by se měli zeptat všech občanů obce.

  10. Jenom pár slov k osvětlení, je ostuda , že je v obci místo, kde bydlí lidé a není osvětlení, to už dávno mělo být osvětlení vybudované.
    Starosta je jak malé dítě on to chce a musí mít ať to stojí co to stojí. Lidé vzpamatujte se, nebo na obci se něco opravdu pokazí a nebudete mít na opravy peníze, nebo se zase starosta zadluží.
    Máte tam jednoho rozumného člověka a s dobrými argumenty, tak ho poslouchejte a nechte si poradit.
    To co se děje je už neúnosné ! Starosta si dělá co chce a vám je to všechno jedno. Jedná se o vaši vesnici a vaše peníze. Starosta by měl šetřit, místo toho zatím jenom rozhazuje a zadlužuje.

  11. Co říci k průběhům zastupitelstev obce Kostelec u Holešova.

    Je velmi smutné, že od nástupu pana Hlobila do funkce starosty nemají zastupitelstva žádnou úroveň. Nevole snášet jakékoliv protichůdné názory nebo konstruktivní kritiku je místy směšná, ale spíše k pláči.To by se možná dalo ještě tolerovat, ale co mi opravdu vadí je vulgarita a sprostota se kterou se opírá do lidí s opačným názorem. Neochotu kontrolovat výbuchy sprostoty jeho soukmenovců z publika raději nekomentuji.

    Pravdu ukáže čas.

    S pozdravem světu mír Kuba 😀

  12. Veřejné osvětlení ano, pokud je to nevyhnutelné. Ale ne bez dotací! Ještě do února 2016 šlo žádat o dotaci na opravu veřejného osvětlení do výše 70% vynaložených nákladů. Proč se neudělají nejnutnějí opravy a nepočká se, až se vypíší nová podání? To, že někde osvětlení není, snad nikomu nevadí, hlavně, že v mohli v Kostelci vůbec stavět a bydlet!
    Min. polovina členů zastupitelstva by se měla vzdát funkce! Je to ostuda, sedí tam leklé ryby a nemají svůj názor, byť se jich to týká, ať už osvětlení, ať stavební pozemky, atd.

Komentáře nejsou povoleny.