Traktoriáda 2016

První říjnový den se u nás v Kostelci konala tradiční Traktoriáda. Počasí bylo nadmíru příznivé a atmosféra nápodobně.

14440673_329022974117154_7585543154247718430_n

Chtěla jsem na zdejší web přidat trochu řádků o povedené akci pořádanou místním spolkem Kosteláň. Již tradiční Traktoriáda (letos to byl šestý ročník) se moc povedla. Na den konání – sobotu 1.10.2016 – si organizátoři „objednali“ krásné letní počasí. Ale na úspěšnou akci by to nestačilo. Akce byla dobře zorganizovaná s vyváženým doprovodným programem a samozřejmě podpořená množstvím soutěžících a diváků. Překvapilo mě kolik lidí přišlo a přijelo a hlavně z jaké dálky.

Musím dát pochvalu všem těm lidičkám, kteří tuto akci každoročně připravují a celé dopoledne pracovali – myslím, že na tom slunku po pár hodinách to nebyl žádný med.

14492366_10209503065846892_549331028208462646_n

Co je ale smutné, že ve vesnici se koná taková kulturně-společenská akce a pan starosta se tam ani na pár minut nepřijde ukázat a pozdravit jak občany Kostelce, tak i přespolní co na akci přijeli. Myslím si, že je to dost neslušné, zvlášť když nevynechá ani jeden fotbalový zápas. Myslím si, že je to starosta celé obce a všech občanů a měl by rovnoměrně podporovat činnost každého spolku v obci.


foto FB Bobby a Luděk Mlčák

4 komentáře u „Traktoriáda 2016“

  1. Souhlasím, povedená akce. Docela mi překvapila ta generační šířka návštěvníků akce. Na jedné straně zasloužilí, kteří se se slzou v oku přišli podívat na mašiny co s nimi jezdili. Na druhé straně spektra „sjezd“ kočárků s maminkami a malými mrňousy. Nečekal bych, že takováto akce přitáhne tak široké spektrum lidí. A že nebyl náš starosta? Loni se taky neobjevil. Možná je to jeho programový postoj k Traktoriádě.

    1. Se divím že zrovna tobě vadí neúčast starosty na traktoriádě,to tě nenapadlo,že má nějaké rodinné povinnosti nebo jiný vážný důvod???Já jsem byl rozhodně spokojený jak se soutěžemi traktorů,tak i s doprovodnými programy,ačkoli jsem tam byl poprvé,počasí všem přálo,občerstvení bylo na vynikající!!!Organizačně byla akce na vysoké úrovni!!!

    2. Výborná akce. Zájem mne nepřekvapuje. Je to téměř jediná akce roku, která za něco stojí a trvá déle než dvě hodiny. Organizačně výborně zvládnutá. Rok od roku je propracovanější. Program je určen široké věkové skupině, každý si najde to své. Akce tohoto typu obci chybí. Je to škoda, místa a prostory na to u nás jsou.

  2. Pane Žůrku podle mého názoru nemůžete obviňovat starostu z toho, že se této akce nezúčastnil pro svůj „programový postoj“. Nemůže být všude a stejně jako vy i on chce mít také nějaký volný čas pro sebe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *