Odpověď Petra Měrky diskutujícímu „občan KuH“

Autor „občan KuH“ napsal komentář, který jsem zamítnul pro nesplnění pravidel pro komentáře na tomto webu. Jelikož se obsah textu týkal kolegy Petra Měrky, text jsem mu přeposlal k vyjádření. Zde je jeho text.

Dne 23.11.2017 napsal autor „občan KuH“ k příspěvku Odpověď na komentář od „Jožin“ komentář.

Před nějakou dobou pan zastupitel Žůrek řešil parkování aut v obci. Nedávno jsem jsi všimnul, že Váš kolega zastupitel Měrka parkuje dokonce v křižovatce a to Vám pane Žůrek nevadí? Udělejte mu prosím přednášku o pravidlech. Jen pro pořádek, třeba to neví, kde se může a nemůže stát. Vy přece znáte všechny zákony a předpisy.

Nejdříve jsem neměl v úmyslu na anonymně plivnutou jedovatou slinu jakkoliv reagovat.

Potom jsem si ale s hrůzou uvědomil že „občan KuH“ s velkou pravděpodobností vlastní řidičský průkaz. Pravděpodobně taky jezdí s autem po Kostelci.

Trochu mě mrazí při pomyšlení že člověk který má problém pamatovat si základní pravidla silničního provozu pravděpopdobně projíždí okolo mojí maminky když je zrovna na procházce se svojí pravnučkou (a mojí vnučkou).

Občanovi KuH pravděpodobně zavazí můj bílý Renault Megane, který bývá občas zaparkován na křižovatce mezi Janečkovou a Hráčkovou zahradou.

mapa

Jak je zřejmé z přiloženého textu § 27 odst. 1 písmeno d) zákona o provozu na pozemních komunikacích 361/2000 Sb., je to zcela v souladu s pravidly.

citace zakona1

Prosím tedy pěkně „občane KuH“ než se stane neštěstí, navštiv nějakou dobrou autoškolu, za drobný obnos ti určitě rádi osvěží znalosti dopravních předpisů. Nebo si je aspoň přelouskej formou samostudia.

Ať se nestane nějaké neštěstí.

(v plném znění je najdeš třeba tady : https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361#cast1)

A omlouvám se, mám ještě jednu prosbu.

Vážený „občane KuH“. Pokud budeš mít zase někdy problém s tím jakým autem jezdím, kde s ním stojím, jak blbě se tlemím, kolik vzduchu vydýchám nebo cokoliv jiného, neobtěžuj prosím žádné prostředníky. Překonej vrozenou plachost a zavolej mi, nebo napiš email, určitě tvoje problémy nějak vyřešíme.

Kontakty na mě zná v Kostelci několik desítek lidí, na obecním úřadě je mají taky a na internetu je nebude problém vyhledat.

Kdyby přece tak email je merka.petr(zav)email.cz a telefon 603722223.

 

8 komentářů u „Odpověď Petra Měrky diskutujícímu „občan KuH““

  1. Nerad přispívám do diskuzí, ale toto téma mě zajímá, abych v tom měl sám jasno. Přečetl jsem si celý článek, poohlédl se po internetu a našel jiný výklad než ten, který je tady prezentován. Tzn. že v křižovatce tvaru T je možno stát, ale musí být zachovány oba průjezdné pruhy a to každý alespoň 3m. Viz. přiložené obrázky a přímo vyjádření jedné městské policie na svém webu. Pokud jsem to tedy nepochopil špatně, tak by to, co se píše v tomto článku, nemělo platit pro situaci na Loučkách (tam totiž není dodrženo pravidlo 3m pro každý jízdní pruh). Neřeším tímto parkování pana Měrky, ale spíše mě zajímalo, jak to dle pravidel skutečně je.

    Křižovatka tvaru T (obrázek)
    http://www.ibesip.cz/cz/ridic/zasady-bezpecne-jizdy/zastaveni-a-stani

    Křižovatka tvaru T (obrázek)
    http://www.odolenavoda.cz/download/1495004099/%C4%8CSA_V+M.H%C3%81JI-pr%C5%AFjezdnost.png

    Křižovatka tvaru T (vyjádření policie na webu)
    http://www.odolenavoda.cz/cs/bezpecnost/Mestska-policie/

    1. Pane Petře Hlobile ml., pokud chcete diskutovat s Petrem Měrkou, tak nabídnul své kontakty proto, aby se diskuze neřešila prostřednictvím tohoto webu.
      Pokud máte dotaz na výklad zákona o pozemních komunikacích, tak píšete na nasprávné místo. Tento web je provozován soukromou osobou, není to web veřejné správy, ministerstva či úřadu. Tento web rozhodně není místem, která by mělo a bylo oprávněno poskytovat výklad zákona o pozemních komunikacích. Jste vzdělaný člověk a určitě víte, že dohled nad zákonem o pozemních komunikacích má MV ČR, kam můžete směřovat svůj dotaz.

      1. Dobrý den pane Žůrku,
        asi jste nepochopil můj příspěvek. Nepožaduji po nikom žádný výklad, ani nepotřebuji s nikým diskutovat. Pouze poukazuji na to, že poměrně útočný článek pana Měrky vůči občanovi KuH nestojí na moc pevných základech. To, že jsem přispěl do diskuze právě u tohoto článku, mi tedy přijde zcela v pořádku. Aby i jiní lidé mohli porovnávat, kde je pravda. Pokud byste jeho článek na svém webu nepublikoval, ani bych na něm na něj nereagoval.

        1. Pane Petře Hlobile ml., reagoval jsem na váš text „ale spíše mě zajímalo, jak to dle pravidel skutečně je.“ a k tomu jsem napsal svou odpověď, komu máte směřovat svůj předmět zájmu.

          1. Ano. Napsal jsem „spíše mě zajímalo“. Proto jsem také začal hledat a napsal výsledek svého hledání. Tak jsem rád, že jsme se nakonec potkali :).

        2. No nejdřív bych s dovolením nesouhlasil s tím že jde o poměrně útočný příspěvek. Rýpavý to ano. Ironický – souhlasím. Ale kdyby byl útočný, nesl by se ve zcela jiném duchu, který ale nekoresponduje s mojí holubičí povahou.
          Co se týká záhady jestli je to zcela v souladu s předpisy, nebo jestli najdeme kličku přes kterou mi dát za uši, tak by jsme museli pozvat na místo kluky z dopravního. Ale myslím že by možná v okruhu 150 m našli několik aut hůře zaparkovaných než moje. Třeba tmavé auto občas stojící před Procházkovým (stejný problém s průjezdnou šířkou), nebo stříbrné pod Markovým naproti Dulavovému (zaparkované v křižovatce). Nevím čí jsou a ani mě to nezajímá, nikdy jsem to neřešil a ani řešit nebudu.

          Příspěvek jsem psal spíš proto aby se „občan KuH“ nestyděl svoje problémy se mnou řešit přímo se mnou 🙂

          1. Dobrý den,
            mým cílem také není řešit, kdo kde parkuje. Jen jsem chtěl upozornit na jisté nesrovnalosti v tvrzení, o které se článek opíral. Navíc, když by kvůli tomu musel občan KuH zbytečně utrácet peníze za autoškolu :).

  2. AHOJ PETŘE,ČETL JSEM TY VAŠE KOMENTÁŘE TÝKAJÍC SE SMĚŠNÉ VÝTKY OD „OBČANA KUH“,PŘIPADALO MĚ TO SMĚŠNÉ I ABSURDNÍ DIVADÝLKO,ŽE ON NEPOCHOPIL TU VĚC PARKUJÍCÍHO VOZU,DOSTÁVAL JSEM ZÁCHVATY SMÍCHU,PŘEJU TI KLIDNÉ DNY A ÚSPĚCHY V PRÁCI I OSOBNÍM ŽIVOTĚ,ZDRAVÍ TONDA.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *