ZZO č.16 – videozáznam

Plný a nezkrácený autentický videozáznam veřejného zasedání ZZO č. 16 konaného dne 13. září 2016 v zasedací místnosti Obecního úřadu v Kosteleci u Holešova.

Pro přehlednost je záznam rozdělen podle jednacích bodů. Pro lepší orientaci je do každého záznamu vložen TC (time code) reálného času a zároveň TC od začátku projednávání konkrétního bodu.

Slib nového zastupitele za odstoupivšího zastupitele. Délka 3:38

Bod 1 programu: zahájení a schvalování programu ZZO č. 16. Délka 9:35

Bod 2 programu: kontrola usnesení z minulého ZZO. Délka 3:16.

Bod 3 programu: informace o činnosti OÚ. Délka 14:34.

Bod 4 programu: schválení vítěze veřejné zakázky v předpokládané hodnotě 700 tis. Kč a vysoutěžené částce 195 tis. Kč na poskytovatele úvěru akce „Modernizace a rozšíření veřejného osvětlení v obci Kostelec u Holešova“. Délka 20:06.

Bod 5 programu: schválení vítěze veřejné zakázky na zhotovitele projektu „Proměna školní zahrady a prostoru přiléhajícího k ZŠ Kostelec u Holešova“. Délka 14:56.

Bod 6 programu: schválení obecně závazné vyhlášky OZV č. 1/2016 o nočním klidu a regulaci hlučných činností. Délka 16:22.

Bod 7 programu: poskytnutí neinvestiční dotace z rozpočtu obce Kostelec u Holešova – HOSPIC NA SVATÉM KOPEČKU. Délka 2:14

Bod 8 programu: dodatek č. 1 ke smlouvě č. D/2015/10 ze dne 16.9.2015. Délka 1:52

Bod 9 programu: projednání protokolu o kontrole vedení archivní a spisové služby v obci Kostelec u Holešova. Délka 21:33

Bod 10 programu: projednání protokolu o kontrole výkonu samostatné působnosti provedené u obce Kostelec u Holešova. Délka 23:59

Bod 11 programu: diskuze. Délka 27:26

Bod 12: závěr. Délka 0:49


Zápis ze ZZO č. 16 si můžete přečíst zde.

 

30 komentářů u „ZZO č.16 – videozáznam“

  1. Je velice zajímavé až podivné, jak starosta lpí nad vyřízením úvěru i přesto, že nikdo netuší jak vůbec výběrové řízení na veřejné osvětlení dopadne. Podivné. Jako by za tím lpěním byly jiné úmysly než se vykládá.
    Když tak pozoruji toho vašeho starostu, tak ten opravdu tam nemá co dělat. Když mu poradíte, tak on umí do Vás jen rýpat. Nesnese někoho chytřejšího jak je on, neumí k ničemu odpovědět, vysmívá se kontrolním orgánům, porušuje soustavně zákon a co je hrůza, že ostatní tam sedí a mají ještě z toho srandu. Proč se nezastane své podřízené, no je to evidentně vidět, dělá mu to dobře, že konečně je pokáraný někdo jiný, ale je to velká chyba a co to je za špatného člověka, že se nezastane svých lidí, je mi z toho úplně zle.
    Opět zase smekám klobouk před Vámi, nebo já bych to nesnesl, ponižování od tak hloupého člověka, který nepochopil spoustu věcí a ve všem dělá chyby. Škoda, že ostatním zastupitelům je to jedno, mají z toho akorát divadlo.

  2. Ahoj Petře už jsem se těšil na Tvé videa, zase trochu pobavení – je to opravdu lepší jak televize. Zase nechápu a jen hledím jak opět váš starosta ukazuje, že je na svém místě 🙂 směrnice co si sám schválil mu nic neříkají, tak není se čemu divit, když porušuje zákony, z kontrol má srandu, podřízených se nezastane, že to lidem v obci nevadí mě teda udivuje. A víš co je hrozný, že tak ze srandy jsem si vyhledal kolik takový lidi za to berou a jsem v šoku, že ten člověk za svou neschopnost bere měsíčně víc jak 40 tisíc a dělá jenom chyby. Kolik se musí obyčejný člověk nadřít, aby měl aspoň polovinu výplaty co bere starosta? Já být na jeho místě tak bych se styděl, neustále má něco špatně, ale umí perfektně vykládat prázdné věty o ničem, ale je to smutné, ale né k věci.

    1. Ahoj Pepo, díky za komentář. Ohledně výše měsíční odměny (není to plat, protože není zaměstnanec obce) našeho starosty máš pravdu. Odměna je stanovována nařízením vlády č. 37/2003 Sb. (aktualizováno 1.1.2016) a v případě naší obce (obec do 1000 obyvatel) se vypočítává následovně: 29.237 Kč (pevná složka) + 13.910 Kč (příplatek podle počtu obyvatel – 1.391 Kč za každých 100 obyvatel, nás je cca 970, zaokrouhluje se na celé stovky nahoru, takže částka se násobí 10x). Tedy měsíční odměna našeho (uvolněného) starosty je 43.147 Kč. Protože máme matriku, tak k tomu má navíc ještě měsíčně 2.000 Kč (§1 odst. 3 písmeno c) Nařízení vlády č. 37/2003 Sb.). Sečteno a podtrženo: měsíční odměna starosty v naší obci je 45.147 Kč hrubého. Více o platech je v pěkném příspěvku Petra Woffa.
      Petr

  3. Milá paní Andrlíková, jak si dovolujete říkat, že pan Žůrek bojkotuje úřad obce, občany obce si bere jako rukojmí a že si vymýšlí? V čem si vymýšlí? Že jenom upozorňuje na neschopnost starosty, že vy všichni jste potichu a pochlebujete starostovi, nebo jste mu všichni nějakým způsobem zavázáni? On jediný a ještě jeden zastupitel se nebojí něco říct.
    Buďte tak laskavá a starejte se o sebe a pana Žůrka nechte být. To mě zase nazvedlo jak se do toho plantají lidi, kteří tomu nerozumí a chtějí být důležití jak to tomu Žůrkovi ukázali.

    1. Podle meho nazoru muze pani Andrlikova vyjadrit svuj nazor verejne jako obcan Kostelce u Holesova, prestoze se jeji nazor neshoduje s nazorem pana Zurka. Rozhodne do toho ma vice co mluvit nez Vy, ktera nejste obcanem teto obce.

  4. Ahoj Pítr, zase jsi nás nezklamal opět dobrá komedie. To tam u Vás musí vypadat, když takový člověk vede obec. Jeho obrana je dělat navenek ublíženého a nejvíce upracovaného člověka. Jestli to nezvládá, nemá tam co dělat a ať se vrátí k učení. On myslím nechápe co po něm vlastně chceš, je to krásně vidět na těch záznamech – v jiné práci by se dlouho neohřál. Ale co mu jde dobře, pěkně se do tebe strefovat a vykládat o ničem. Dobře to tam řekl ten pán s tím culíkem, je to na starostu složité to pochopit.
    Už mi to připadá jak kdyby ti lidi dostali zaplaceno ať do Tebe jedou, nebo přece není možné aby byli všichni tak hloupí.

  5. Zase další kolo komedie, starosta mluví o ničem, ukazuje jenom svou neschopnost, neumí o ničem rozhodnout, jenom čeká na příležitost ponížit pana Žůrka, levá strana zastupitelů tam chodí jenom se pobavit a zasmát se, sleduji to, ale neviděl jsem, že by řekli nějaký názor k věci, neviděl jsem tak arogantní jednání jak co je u vás.
    Ty lidi si myslí, že jsou asi někde na divadle a ne na veřejném zastupitelstvu.

  6. Ahoj Petře, sleduji Tvé video a kroutím hlavou. Vykašli se na to, nebo se úplně odrovnáš. Myslím si, že je to zbytečný boj. Ten starosta nerozumí problematice a hlavně chybám které dělá. Z Prahy jsi odešel, že už chceš mít svůj klid a věnovat se svému koníčku a přitom vidím jak Tě to vyčerpává a ničí. Snažíš se tam něco lidi naučit, ale věř mi je to k ničemu. Oni to nepochopí a budou stále na Tebe útočit. Nech toho starostu ať si dělá co chce. Za chvíli to dopadne tak, že zadluží vesnici na několik pokolení dopředu a pak se možná někomu rozvíti a řekne, že jsi měl pravdu. Ale to bude pozdě.
    Zdravíme a přemýšlej nad tím.

    1. Olinko děkuji za komentář. Přesně jak píšeš. Víš já mu to říkám stále a to máš vidět co tu je. Když sleduji jako první videa a zírám co si lidi vše dovolí a stydím za některé z nich.
      Ale je to marné. Petr se neumí vzdát a bude zase nadále na tom sedět několik hodin denně a prát se za pravdu.
      Děkujeme a pozdravuj doma.
      Šárka

  7. Pane starosto kdyby jste si nemohl rýpnou do Petra, tak by jste z toho byl asi pěkně nervózní. Proč ze sebe děláte takového chudáka kolik máte práce a jak to nestačíte? Dělejte všechno tak jak máte! Že nežádají informace ostatní zastupitelé? Je evidentní, že je jim to jedno. A další věc, taky někteří tomu rozumí, tak jak vy. Stále dokola, už je to únavný. Kdyby jste měl vše v pořádku, tak nepřijede kontrola z Prahy. Proč neřeknete popravdě kolik chyb našlo ministerstvo a děláte se pěkným? Zatloukat a lhát.

  8. Dobrý večer pane Žůrku, my se neznáme a na Vaše stránky se dívám poprvé. Byl jsem u přátel a viděl jsem Váš obraz, který jsem obdivoval a tak jsem se dostal až k těmto Vašim stránkám. To co tu čtu a vidím se mi v dnešní době zdá neuvěřitelný, že takový lidi dělají starostu a že se vůbec na takovém místě udrží. Než by si nechali od Vás poradit, tak Vás ještě uráží. Je dobře, že se nebojíte a upozorníte na to, že dělá chyby. Strašný je, že ten člověk ani nerozumí co vlastně dělá špatně, to je smutný. Že to nevadí zastupitelům nebo občanům a snesou takového starostu, který dělá takové chyby?
    Mám svou firmu, kde zaměstnávám více jak 300 lidí, ale řeknu Vám, že bych se musel za sebe stydět, kdybych se nepostavil za svého zaměstnance. A takové hloupé řeči, že nechceme si rozhádat kontrolní orgány – ty lidi snad zamrzli v roce 1989, nebo co?
    Ten človíček má štěstí, že starostuje, kde starostuje, ve větším městě by s jeho neschopností skončil. Média a veřejnost by ho vyštípala. Nechápu, že vašim zastupitelům to je jedno a podporují tak neschopného člověka. Být na jeho místě, tak bych se studem propadnul a odstoupil bych, nebo co bod to chyba za chybou..
    Proč si lidi nezvolí jiného člověka, který by rozuměl chodu obce a uměl věci řešit a namísto toho tam trpí takového neschopu? Slušné lidi umí akorát urážet, než by si nechal poradit a ostatní na to hledí a nic neřeknou, chudáci, nemám na to jiný názor.
    Přeji Vám ať Vám někdy nerupnou nervy, protože toto se nedá dlouho vydržet. A znáte to: bouchnete šaška a platíte celý cirkus.
    Pěkný večer

    1. Doporučuji pisateli který tyhle pomluvy a posměšky určené proti představiteli naší obce zde popisuje aby se laskavě staral o sebe,svoji rodinu a nestrkal svůj frňák do věcí naší obce,dalo by se říct podle nepsaného pořekadla-starejte se radši o svůj …dvůr,ty vaše bláboly jsou výsměchem proti člověku,jehož nejen já,ale i mnozí naši spoluobčané nesmírně vážíme,mmj.jste více než trapný a ubožák,asi máte nějaké osobní problémy a léčíte si mindráky na člověku,jehož vůbec neznáte a to se týká představiteli naší obce,jsem hrdý,že jsem jejím občanem,kdežto vy jen závidíte!!!Myslíte si že jste inteligentní,když dokážete takto pomlouvat našeho pana starostu?Je vidět že se dost nudíte a bavíte se na úkor někoho jiného ,měl byste se právě vy stydět!!!Místo blábolů se radši věnujte společensky užitečné práci pro společnost.

      1. Ahoj Tondo, tvůj příspěvek sice zveřejňuji, ale musím tě upozornit, že je na hraně pravidel pro komentáře. Pravidla najdeš na statické stránce „… about“ na horní liště kliknutím na .
        Jsem rád, že jsi hrdým občanem Kostelce u Holešova. To je správné a tak by to mělo být. Chápu, že si nesmírně vážíš starosty. Ostatně je to tvůj zaměstnavatel, takže tvůj postoj má logické opodstatnění. Ale tak jak ty svobodně vyjadřuješ své názory, tak stejné právo svobodně se vyjádřit mají i ostatní lidé. V tom se doufám shodneme. To, že někdo jiný řekne odlišný názor než je náš neznamená, že ho za jeho názor budeme pranýřovat. Je klidně možné, že dění u nás v Kostelci při pohledu člověka zvenčí vypadá úplně jinak, než my si tady mezi sebou říkáme. Možná ten pohled cizí a nezúčastněné osoby zvenčí je pro nás, obyvatele Kostelce u Holešova, nastavené zrcadlo či zpětná vazba. Možná bychom se měli zamyslet, jestli na názorech lidí zvenku není něco pravdy. Možná je, možná není. Já si pro sebe v takových chvílích vždy připomínám heslo: „To že něco nevíte ještě neznamená, že to neexistuje“.

        1. DĚKUJI TI PETŘE ZA ODPOVĚĎ,CHCI JEN VYSVĚTLIT,PROČ JSEM OBHAJOVAL PANA STAROSTU-I KDYBYCH DĚLAL KDEKOLI,JSEM PRÁVEM HRDÝ,ŽE DĚLÁM PRO NAŠÍ OBEC ZÁSLUŽNOU PRÁCI BEZ OHLEDU NA TO CO VYKONÁVÁM,NA TO NEMÁ ŽÁDNÝ VLIV NA MŮJ NÁZOR,VŽDYCKY BUDU JEHO ZÁSLUŽNOU PRÁCI PRO NAŠÍ KRÁSNOU OBEC.KDEKOLI JSEM BĚHEM 40 LET PRACOVAL,VŠUDE SI MNE VÁŽILI NEJEN KOLEGOVÉ,TAKTÉŽ I VEDOUCÍ PRACOVNÍCI A MĚLI MNE RÁDI PRO MOJÍ PEČLIVOST,ODPOVĚDNOST A VELKOU PRACOVITOST V JAKÉMKOLI SMĚRU!VÍC SE K TOMU VYJADŘOVAT NETŘEBA.

  9. Dobrý večer pane Petře,
    není to pěkný, že píšu a schovávám se, ale nechci aby se nám někdo mstil, tu jsou lidi špatní a zlý.
    Tak něco k zasedání, je to jedna velká katastrofa a stydím se, že máme takového člověka a hlavně neschopného ve vedení obce.
    S manželem jsme čekali kdy to přijde a kdy se začne mstít paní Tomečkové, je to smutné že se tím jak starosta, tak i místostarostka ohání, že to paní Tomečková čekala, ale nepochopili jak to ona myslela, myslela to že to čekala, kdy se starosta bude po ní vozit, nebo teď měl příležitost se pomstít důtkou, ale hlavní důvod je v tom, že se jako rodiny znáte a to dělá starostovi nejvíc zle. Je zajímavé, že tolik let dělá svou práci dobře a najednou je něco špatně, že ?
    Moc si toho vážíme, že se umíte za někoho postavit, a né jak někteří zastupitelé se tomu smáli, když jste řekl, že dáte paní Tomečkové k dispozici své právníky. Je to hnusný, že tu v obci máme takové lidi, kteří nic nedokážou akorát umí dobře líst starostovi do zadku a chytrého člověka zesměšňovat.
    Prosím dotáhněte to do konce a jsme rádi, že tu máme slušného a poctivého člověka, kterému není jedno co se tu děje. Ostatní umí jenom vykřikovat, ale na veřejnosti nikdo nepromluví.

  10. Dobrý večer, všem kdo to sledujete a hlavně těm co píšete moc děkujeme, těší nás, že to sleduji lidé z takové dálky a hlavně Peťkovi ta podpora hodně pomáhá.
    Já to poctivě sleduji, vyjadřovat se k tomu ani nemá snad cenu.
    To není zastupitelstvo, ale hnusný boj. Petr ať řekne co chce, pokaždé to bude špatně. Je mi z toho smutno a hlavně je mi líto Petra, že se poctivě na zastupitelstvo připravuje, pročítá zákony a za co? Aby ho pár lidí zesměšňovalo? Já bych se styděla, kdybych se chovala k člověku takhle, který mě chce poradit a ví o čem mluví.
    Děkujeme a všem pěkný večer. Šárka

  11. Dobrý den,
    i já jsem na Vašich stránkách poprvé. Celé jsem si je prošel a musím říci, že mě překvapuje, že vám diskutujícím chybí objektivita a soudnost. Z uvedených jmen u příspěvků chápu, že jste asi dost často kamarádi majitele těchto stránek. To vás ale neomlouvá v tom, že vlastně všichni jen pomlouváte a přitom pan Žůrek z videí, které jsem měl možnost zhlédnout, nevychází vůbec dobře. Jestli jsem to dobře pochopil, tak několikrát poslat na obec kontrolní orgány (bez jakékoliv předešlé snahy být obci nápomocen), neustále vše napadá (často i věci, kde prakticky o nic nejde a jen si nanich honí triko) a to už vůbec nemluvím o tom, že ani není schopen své jednání seriózně oddůvodnit (žádný pádný argument jsem ve videích neslyšel). Zároveň, na rozdíl od vás diskutujících, nevidím to, že by za všechno měl moci pouze starosta. Pan Žůrek je zastupitel a v přísaze jistě sliboval, že bude vše dělat pro dobro obce. Z videí, které jsem viděl, tento pocit zdaleka nemám. Nevím, jaké jsou jeho motivy pro takové jednání, ale minimálné z psychologického hlediska je to zajímavý člověk na zkoumání. Víte, ono vždy je snažší bořit než tvořit a v tomto případě mám pocit, že všichni jedete na stené vlně boření. Demokracie je o pestrosti názorů a vzájemném respektování. Na jednu stranu všichni haníte starostu, když se vůči panu Žůrkovi ohradí za jeho chování a na druhou stranu tu všichni jen prachsprostě pomlouváte. Nejsem dost ponořený do problematiky na to, abych dokázal rozlousknout, kde přešně začíná pravda jedné či druhé strany, ale v každém případě mohu řící, že to co tady čtu má k objektivním názorům hodně daleko. Možná by nebylo špatné, kdybyste si první každý šáhl do svého svědomí a teprve poté přispívali. Z podobných webů mám totiž pocit, že jediná elita národa se vždy vyskytuje pouze na internetu a v internetových diskuzích. A to je dosti smutné! Nehledě na to, že někteří z vás nemají ani odvahu se podepsat. Přeji vám všem, aby se situace ve vaší obci více uklidnila, a také více objektivity do vašich příspěvků. Protože toto se fakt nedá číst…

    1. Vkládám odpověď p. Pavlíkovi z FB stránky. Protože jak sám píše, FB moc nepoužívá a moje odpověď by mu mohla uniknout. A to bych nerad.

      Pane Pavlíku, ve vašem věku bych očekával více trpělivosti a moudrosti věku. Komentář u příspěvku systém zaregistroval dne 19.9.2016 v 9:45. Ten samý den v 10:54 (tedy o 1 hodinu a 9 minut později) na svém FB profilu se vyjadřujete poměrně ostře kriticky na téma cenzury a objektivity na mém webu https://www.kostelecuholesova.eu. Víte, je to můj web a já opravdu nemám žádnou povinnost okamžitě reagovat na komentáře, schvalovat je či odmítat. Váš komentář byl dlouhý a chtěl jsem se k němu obšírněji vyjádřit, až budu doma na počítači a budu mít na odpověď klid. Na váš komentář jsem reagoval samostatným příspěvkem publikovaným ten samý den, tedy 19.9.2016 ve 21:54. Zhruba v ten samý čas jsem schválil váš komentář a napsal jsem k němu svůj krátký komentář s odkazem na příspěvek s detailnější odpovědí. Domnívám se, že vaše slova o cenzuře byla unáhlená a nehodná člověka vašeho seniorního věku. Samozřejmě máte právo trvat na svém názoru ohledně cenzury a objektivity na mém webu. Pak bych vám ovšem doporučil, aby jste můj web nečetl a aby jste si za vlastní prostředky založil svoje vlastní stránky, vlastní FB profil a na nich realizoval vlastní pravidla pro komentáře přispěvovatelů. Pan Petr Hlobil, který lajkoval váš příspěvek, by vám možná mohl být dobrým rádcem jak se takové věci technicky dělají.

  12. Přeji dobrý den. Dlouho jsem mlčel, ale jak se říká čeho je moc toho je příliš. Přátelé kamarádi nezrazujte nám prosím p. Žůrka aby odstoupil. Je to jeden z rozumných zastupitelů v naší obci, kterých jak jste správně pochopili je velmi málo. Trošku vám objasním situaci. Dobře se naše obec už měla. Teď je období vědomostního půstu. Správně jste postřehli, že někteří naši zastupitelé se umí jen smát, především sedící na levé straně videozáznamů, bohužel to jsou jen anální alpinisté našeho pana starosty. P.Andrlíková je šéfredaktorkou obecního časopisu KOSTKA na její adresu mohu jen podotknout redaktorka doktorka Zorka Horká, hlava vymetená. A proč máme takového starostu? To pochopí jen ten co zde žije a ví kdo ho volil. Průměrný věk jeho voličů je od 60-ti nahoru. Jedno je však skutečnost a to ta, že přirozenou životní selekcí mu jich ubývá. Věřte mi, že se nám zde v naší vesničce malé střediskové nelehce žije. Ale věříme, že bude líp. A proto aby současné vedení obce nepřivedlo obecní kasu na buben potřebujeme takové lidi jako je p. Žůrek. Jeho práci v zastupitelstvu sleduji a zatím tiše mu tleskám a věřím, že jednou budeme tleskat na hlas. Pani Šárku obdivuji za její trpělivost s prací našeho nejlepšího zastupitele. Pani Šárko vydržte.

  13. Tak se musím také trochu připojit k diskuzi…. osobně neznám ani pana starostu ani pana Žůrka, takže jsem naprosto nestranná a nezaujatá. Vždy se snažím vidět věci i z pohledu druhé strany, projela jsem si několik videí, četla diskuze a komentáře. S některými názory a řešeními pana Žůrka nesouhlasím a myslím, že by šly udělat i jinak, ale myslím si, že jeho aktivita je na místě. Jediné co nemůžu pochopit je, proč spolu nespolupracujete? Očividně si zajišťujete informace, pátráte po správném řešení, máte přehled, jste zastupitel, vždyť i v zájmu obce by bylo, abyste více spolupracovali a tím pádem by se mnoho věcí nemuselo řešit, tak jak se řeší…. Nevim. Toť můj názor. Držím pěsti, ať Vám Vaše úsilí vydrží. A rozhodně nepřestávejte!

  14. Dobrý den, zajímalo by mne, jak je možné, že jsou zde zveřejněny pouze komentáře s kladnou odezvou vůči vaší osobě a vašim názorům, když odpůrci jistě také reagují. Děkuji za odpověď.

    1. Dobrý večer, kromě jediného komentáře z dnešního dne z 9:45 jsou zveřejněny všechny komentáře k tomuto příspěvku. Komentář je delší a chci se k němu obšírněji vyjádřit, protože odpověď bude společná i k dalším komentářům. Dejte mi prosím trochu času. Každý komentář co jsem v minulosti nezveřejnil, dostal autor ode mne odpověď se zdůvodněním, proč nebude komentář zveřejněn. Takže tady, na mých stránkách v tuto chvíli máte kompletní spektrum příspěvků. Jestli lidé reagují na jiných stránkách (FB apod.), to netuším a logicky na cizích stránkách nemohu ovládat publikování či zamítnutí komentářů. Možná je problém v tom, že lidé dost často nerozlišují mezi jednotlivými stránkami, aplikacemi, sociálními sítěmi apod. a shrnují to povšechným pojmem „napsal jsem to na internet“. Snad Vás moje odpověď uspokojila.

  15. Další Zastupitelstvo obce Kostelec u Holešova za námi.

    Opět jsem byl přítomen

    Bohužel, opět přehlídka arogance, urážek, zesměšňování a egoismu. Je velmi velmi smutné, že se takto chová čelní představitel naší obce. Chápu, že málokomu z nás je opačný názor nebo kritika vůči naší osobě příjemná. Je ovšem na každém z nás zda tyto situace zvládneme s grácií a ctí, nebo na stranu druhou formou zesměšňování a urážek.

    Pokud tímto svým chováním a jednáním Pan starosta splňuje Plán rozvoje obce – Podněcování dobré nálady v obci. Tak to tedy Klobouk dolů….

    Je to smutné, ale stydím se za svého starostu.

    S pozdravem světu mír.

    Kuba

    1. Čekám na vyžádaný dokument z Moravského zemského archivu v Brně, jehož část jsem citoval na posledním ZZO. Pak vše budu publikovat v samostatném příspěvku.
      Pokud ale nechcete čekat, můžete si dílčí dokumenty přečíst nebo shlédnout zde na mém webu:
      zápis ze ZZO č. 16 – bod 9
      videozáznam ze ZZO č. 16 – bod 9
      zápis RO č. 17/2016 – bod 4
      Ano, souhlasím s Vámi – je smutné, že na webu obce jste o kontrole spisové a archivní služby nic nenalezli. Museli by jste se složitě proklikat přes uzob do zápisů ZO a RO a tam by se vám přílohy s protokolem nejspíš nezobrazovaly.

    1. Dobrý večer,
      stránky s videozáznamem jsou jedním z nástrojů zastupitelské demokracie a práva na informace. Lidé co nemohou přijít osobně na veřejné zasedání politické reprezentace, mají díky přímému přenosu nebo videozáznamu možnost shlédnout o čem a jak jejich volení zástupci jednají. Uvedu pár příkladů. Na ČT2 máte záznamy z parlamentu, v drtivé většině měst co mají kabelovou televizi je zasedání zastupitelstva přenášeno živě (v našem nejbližším okolí je to např. Přerov a Napajedla).
      U nás v obci kabelovou televizi nemáme, tak jsem namísto živého přenosu musel zvolil záznam. Je to komplikovanější jak technicky tak legislativně, ale rád to podstoupím, aby se lidé mohli sami na vlastní oči a uši přesvědčit, co a jak se na našem zastupitelstvu projednává.

  16. Chtěla bych reagovat na váš článek ohledně parkování aut v Kostelci.
    1/ Můžu vás ujistit,že tato problematika se netýká posledního jednoho roku.Sama jsem s kočárkem jezdila už před 11lety a parkování na chodnících se od té doby vůbec nezměnilo.Takže i předešlé vedení obce se tím nijak nezabývalo a situaci neřešilo.
    2/ Účastnila jsem se osobně ZZO 9, kde jste na problematiku parkování upozorňoval, dokonce si pamatuji, že jste byl navržen do komise, která by to měla řešit. Razantně jste to odmítol, tudíž mi přijde směšné, že zrovna vy na to teď poukazujete.Jako občan Kostelce a zároveň zastupitel obce problémy neřešíte, jen pomlouváte a kritizujete.
    3/ Z vašeho komentáře jsem moc dobře nepochopila, čí že to vnučku jste vlastně vezl.

    1. Dobrý den Hano, komentář Vám sice schvaluji k publikování, ale s výstrahou, že příští komentář napsaný pod jiný příspěvek budu muset odmítnout. Komentářem jste reagovala na jiný příspěvek s názvem Omlouvám se maminkám s kočárkem, ale napsala jste ho pod zdejší příspěvek se zcela odlišným tématem „ZZO č. 16 videozáznam“. Pro čtenáře je potom nesrozumitelné, k jakému příspěvku vlastně píšete komentář a proto je tato situace ošetřena v pravidlech pro komentáře. Pro příště věnujte více pozornosti co a kam píšete, abych nebyl nucen Váš komentář zamítnout.
      Odpověď na svůj komentář naleznete zde u správného příspěvku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *