ZZO č. 29 – videozáznam

Plný a nezkrácený autentický videozáznam veřejného zasedání ZZO č. 29 konaného dne 18. září 2018 v zasedací místnosti Obecního úřadu v Kosteleci u Holešova.

Pro přehlednost je záznam rozdělen podle jednacích bodů. Pro lepší orientaci je do každého záznamu vložen TC (time code) reálného času a zároveň TC od začátku projednávání konkrétního bodu.

Bod 1 programu: zahájení a schvalování programu. Délka 3:58.

Bod 2 programu: kontrola usnesení ZZO č. 28. Délka 12:02.

Bod 3 programu: informace o činnosti OÚ. Délka 45:13.

Bod 4 programu: rozpočtové opatření č. 2/2018. Délka 4:30.

Bod 5 programu: stanovy mikroregionu Holešovsko. Délka 2:44.

Bod 6 programu: dodatek smlouvy Etmonta – veřejné osvětlení II. Délka 4:19.

Bod 7 programu: dodatek smlouvy Sisko – oprava chodníků. Délka 33:30.

Bod 8 programu: těžba obecního lesa a nová výsadba. Délka 11:24.

Bod 9 programu: dotace Hospic na svatém Kopečku. Délka 4:01.

Bod 10 programu: diskuze. Délka 12:12.

Bod 11 programu: závěr. Délka 0:23.

Zápis ze ZZO č. 29 naleznete zde.

6 komentářů u „ZZO č. 29 – videozáznam“

  1. Dobrý den,
    pane Žůrek tak snad k tomu ani nejde nic říct. Trochu inteligentní člověk by neměl vůbec dávat takové otázky ohledně Vašeho marodění. Přesně jak píšete, o co se mají starat, o to se nestarají. To mi jako chcete říct, že obec na ty chodníky, které se tak dlouho dělají, nemá stavební povolení? Ale slušné lidi budou udávat. Si připadám jak kdyby jsme se dostali před rok 1989. Asi to v těch lidech stále je, udávat a starat se o druhé, ale před svým prahem si nezametou. Je hrozné, že ani starostovi a některým zastupitelům to bylo úplně jedno, že stavba je skoro hotová a stavební povolení nikde, zarážející. Kocourkov.

    1. Dobré odpoledne,
      ano, jsou zastupitelé, kterým před ´89 něco vtloukli do hlavy a nemají šanci se změnit. Pamatuji na historickou větu radního Rušikvase, kdy reagoval na vystoupení jiného zastupitele slovy: „To by si ale tady mohl říct každý kdeco …“.
      Ohledně stavebního povolení na chodníky mi zaráží jiná věc. Nečinnost stavebního úřadu v Holešově. 27.8.2018 jsem žádal o doklady ke stavbě. Několikrát jsem pak s nimi mluvil a vyměnili jsme si nějakou korespondenci. Ale že by vyrazili na kontrolu, nebo udělali nějaké opatření v rámci černé stavby – nic. Nějak to nechápu. Je chyba pouze v Holešově na stavebním úřadě, nebo ve stavebním zákoně? Mám zato, že stavebník nesmí zahájit stavbu, jestliže nemá stavební povolení. Ale možná v Holešově a Kostelci u Holešova jsou jiné zákony zohledňující klientelistické přátelské vazby.

  2. Pane Petře klobouk dolů, že jste to ustál. Hlavně si řekněte, že už to bylo poslední zastupitelstvo. Doufám, že lidé z vaší obce půjdou k volbám a hlavně zvolí si človíčka, který tomu rozumí a nebude dělat takové kopance.
    Přeji hodně štěstí.

  3. Ahoj Peti,
    nestačím se divit, kam až je schopný starosta a někteří zastupitelé dojít. Jsem z toho vyvalená, že v dnešní době si dovolí starosta dřív stavět, než má povolení. Panebože ten člověk na místě STAROSTA nemá co dělat! Zatím co sleduji videa ze zastupitelstva, na rukách jedné ruky spočítám co udělal dobře. Když na to nemá, což evidentně nemá, sám to musí vidět. Tak proč to nevzdá a drží se tam za každou cenu? Já bych se styděla, kdyby mě stále někteří zastupitelé upozorňovali, že dělám něco špatně, nebo porušuji zákon, to jsou přece fakta co mu tam překládáte. Nejvíc mě pobavilo, když řekl, že přes dotace se nebude nic dělat, protože je to hodně vyřizování. Co tohle je za řeč, jak může vůbec taková slova vypustit z úst? Tak se hospodaří s obecními penězi? Šokovaná jsem i z ostatních zastupitelů. Copak jsou tak zmanipulovaní starostou, že jenom pochlebují starostovi, nebo nechtějí vidět co se tam u vás děje? Ještě že už budou volby a doufám, že se vše v dobré obrátí. Tobě a ostatním rozumným zastupitelům přeji ve volbách hodně štěstí!

  4. Dobrý den,

    byli jsme svědky posledního zasedání zastupitelstva obce Kostelec u Holešova v období 2014 – 2018. Co k němu říci ? Už jen počet zastupitelstev (29) za čtyřleté období je do jisté míry husarským kouskem, ano někteří mohou a budou namítat, že to prostě a jednoduše bylo potřeba. Hodnocení tohoto nechám čistě jen a jen na vás. Co je ovšem speciální na tomto posledním zastupitelstvu, je jeho průběh samotný. Nesmyslné dotazy na zdravotní stav, snaha těmito dotazy „opoziční“ zastupitele zdiskreditovat a v neposlední řadě vulgární a agresivní pokřikování věrných pana starosty sedících v plénu. Mohu jednoznačně konstatovat, že něco tak nedůstojného a ubohého (když nepočítám periodikum Kostka) jsem opravdu ještě neviděl. Pan starosta Ing.Petr Hlobil se pasoval do role rytíře smutné postavy a veliké ukřivděnosti. Veškerá svá pochybení se snažil ospravedlnit tím, že on to myslel dobře. Nu myslím že role starosty tkví spíše v umění kompromisu a umění rozumně a racionálně vysvětlit své kroky ostaním. Tohoto se nám za poslední čtyři roky opravdu nedostalo.

    Závěrem dovolte.

    Pane starosto děkuji vám, že jste nám ukázal jak nechutná a sprostá může být komunální politika. Spoustu lidí jste svým sprostým chováním a jednáním odradil od komunální politiky a v neposlední řadě jste vnesl do obce tak špatnou náladu, která tady ještě nebyla. (tyto body jsem sice v plánu rozvoje obce nenašel, ale jejich plnění se vám pane starosto upřít nedá)

    S pozdravem

    Světu mír

    Kuba Tomeček

  5. Reaguji na komentář Kuby Tomečka, který to napsal úplně výstižně. Něco tak ubohého a nedůstojného jsem ještě neviděla. Připadá mi to, že kdo si nejvíc rýpne do Petra, tak ten dostane odměnu. Je to jedna velká ubohost dospělých lidí, kteří by měli mít nějakou úroveň, hlavně zastupitelé.
    Že stavíme nové chodníky a nemáme povolení, tak to se nikdo nad tím ani nepozastavil. Ale to co dělá Petr o svých vycházkách, to je velice zajímá.
    Nebo v poslední Kostce příspěvek o fotbalistech a šatnách. Za celé čtyři roky, nebyli schopni opravit šatny fotbalistům, né tak ještě využít dotací. Jak říká pan starosta, s dotacemi je hodně papírování. Najednou teď mluví pan Surala o opravě s dotacemi, směšné. Proč se o to za celou dobu nepostaral pan Marek, je to šéf fotbalistů a zároveň zastupitel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *