Vítejte

Moje babička s dědou z Kostelce spolu s mými rodiči mne vedli k tomu, že v životě se má jednat čestně a spravedlivě, být pravdomluvný, nelhat a nepodvádět. V podstatě v duchu masarykovského nebát se a nekrást. Já jsem si k tomu doplnil – dokázat se zpříma podívat do očí lidem, které jsem na své cestě předešel.

IMAG0028 IMAG0027

Za svůj život jsem procestoval mnoho zemí a v nich poznal mnoho různých lidí v rozličných profesích a rozdílných společenských postaveních – od lidí ze slumu až po panovníky a prezidenty. A musím říct, že moji prarodiče a rodiče mne při výchově vedli správně – ve světě se podle zásad co mi vštěpovali opravdu žije.

Když jsem se v roce 2009 vrátil ke kořenům své rodiny do Kostelce, překvapila mne nevraživá atmosféra v dědině a nálepkování lidí: kdo je zdejší a kdo se přistěhoval, kdo je silný a kdo je štíhlý, kdo má rád sport a kdo kulturu. Drbům a pomluvám zde lidé raději naslouchají než faktům a realitě. Rozhodně tím neříkám, že to platí obecně o všech  občanech Kostelce. Ale na můj vkus je jich příliš.

Je mi jasné, že dnešní doba nás zvenku masíruje nepravdami, podvody a podrazy až můžeme nabýt dojmu že toto je morální a etický standard života co máme žít. Je snadné sledovat bulvární televizi nebo tisk a pak si v hospodě anonymně zanadávat. Jenže takto se život náš a budoucích generací nedá budovat. Naše životy – soukromé či veřejné – musíme žít a vytvářet v pravdě, s úctou vůči okolí, s pokorou vůči všeobecně respektovaným pravidlům.

IMAG0069

Chápu, že doba je rychlá a denně přináší hodně změn. A asi ne každému bylo dáno, aby zvládal průběžně sledovat a absorbovat novinky. To nevadí – pokud máme v sobě přijatelnou míru pokory a snahy učit se novému, dá se to zvládnout. Jako optimista věřím, že spousta lidí z Kostelce má snahu poznávat nové věci a umí potlačit své ego ve prospěch potřebné pokory a trpělivosti. Pro ty, kteří mají prezentaci svého ega jako hlavní životní program, se alespoň tímto webem pokusím nabídnout jiný pohled na svět. Svět mimo Kostelec u Holešova, svět mimo hranice této země.

IMAG0024

Delší dobu jsem se snažil lidem v obci vysvětlovat fakta, zákony, pravidla, postupy. Snažil jsem se říct, že ne všechno v obci děláme správně a měli bychom to dělat alespoň v souladu se zákony. Bohužel čím přesněji a jednoznačněji jsem argumentoval konkrétními praragrafy zákonů a vyhlášek, tím více se vytrácela kultivovaná demokratická diskuse a bohužel nastoupily hospodké urážky, pomluvy a nepravdy.

Založil jsem web kostelecuholesova.eu abych Vám zprostředkoval fakta. Chci psát blogy o exaktních podložených faktech. Chci publikovat dokumenty, o kterých by jste měli vědět. Připravím rubriku s právními radami. Principielně chci publikovat ověřená fakta, ne dojmologie. Pokud v blogu budou prezentovány názory či komentáře, budou patřičně označeny. Tak jsem zvyklý pracovat, tak velí novinářská etika. Věřím, že Vám web pomůže. Pomůže nám všem ke kultivaci prostředí a vztahů v Kostelci.

45 komentářů u „Vítejte“

  1. Ahoj Petře, hezky jsi to napsal… .Já tedy bohužel občas lžu, ale mrzí mě to , ale už jsem takovej… .
    Nicméně se to snažím minimalizovat….

  2. Moc hezký nápad 😉 krásně se mi četl ten Váš životní příběh, avšak to podívání bylo o trošku horší 🙁 Nicméně Vám držím pěsti a přeji mnoho sil, věřím že vytrváte, a mohu sama za sebe říct, že není zdaleka lehké a i my zde kde bydlíme bojujeme s označením „přistěhovalci“, „naplaveniny“ a kdo ví za co ještě 😉 Neznamená, že když jsem rodák, že mí předci byli také… Člověk, který nemá svůj názor, jakoby nežil. Obyvatelé by si naopak měli vážit lidí, co jsou „akční“ a chtějí obec pozdvihnout a rozpohybovat, avšak dochází k opaku. Důvod? Buďme spokojeni s tím co máme, hlavněže pro to nemusíme nic dělat …. Jak smutné 😉 Ale já věřím, že VY to dokážete a ukáže se a lid snad pochopí, že vše zlé je k něčemu dobré 😉

    1. Marie, velmi pěkně děkuji za výstižný komentář a především za podporu, kterou já, a ve svém důsledku i obec, budeme potřebovat.

  3. Dobrý den, doporučuji podrobně nastudovat pravidla českého pravopisu. Stylisticky i gramaticky má text velmi nízkou úroveň. A to se týká formy. O obsahu raději nemluvit.

    1. Dobrý den Petro, ohledně češtiny máte určitě pravdu. Ve škole jsem v češtině nikdy moc nevynikal, proto jsem raději studoval přírodovědné obory. Na na tomto webu se nesnažím vytvářet stylisticky čistá a gramaticky přesná literární díla, ale blogy. A k těm jsou jazykovědci, co já vím, v dnešní IT době poněkud tolerantnější.
      Co se týče obsahu blogu „Vítejte“, tak ten asi nemá se stylistikou a gramatikou co dělat, co myslíte? V příspěvku se snažím popsat svou životní filozofii, svůj postoj k životu a řešení životních situací. Něco co mi bylo vštípeno výchovou a dotvořeno dosud prožitým životem. Chápu, že nemusíte sdílet mé hodnoty a přesto Váš názor respektuji. Je klidně možné, že až si někde veřejně přečtu Váš postoj k životu, objevím v něm pro sebe inspirativní momenty. A to je na životě a lidech to krásné, že se navzájem dokážeme obohatit.

      1. Vzhledem k tomu, že mluvíte o novinářské etice, pasujete se do role novináře. Ten by měl jazyk, kterým se prezentuje, ovládat. Syndikát novinářů ČR jasně udává, co je etický kodex novinářů. Ten vy evidentně neznáte, nebo jej záměrně ignorujete. Ve svém sdělení totiž uvádíte pomluvy, které se přeci rozcházejí s vaší životní filozofií. Pokud chcete mluvit o obsahu, hned v první větě mluvíte o tom, co vás vaši předkové naučili. Pokud k tomu patří udavačství, potom je zbytečné hovořit o etice v jakékoliv formě. Je patřičné objasnit případným návštěvníkům vašeho blogu všechna fakta, nemyslíte?

        1. Petro, snažil jsem se formulovat svou odpověď co nejvíce klidně a věcně. Nerozumím tomu, čím jsem Vás tak rozohnil, že je Vaše odpověď tak jízlivá a podrážděná.
          Nejsem a ani se nepasuji do role novináře. Novinářskou etiku dodržují také mediální fotografové. Snad Vám to bude stačit pro vysvětlení.
          Přiznám se, že nedokáži v textu příspěvku „Vítejte“ najít pomluvy, jak uvádíte. Možná nejsem tak pozorný a pečlivý čtenář vlastních myšlenek a možná se mýlím. Máte pro svůj názor oporu v konkrétním důkazu? Použité slovo „udavačství“ by nápodobně potřebovalo konkrétní důkaz.
          Web chci vést korektně s podloženými důkazy. To se týká i diskusí. Je to mé právo a zodpovědnost. Prosím mějte to na paměti.

  4. Bohužel se zatím jako fotograf neprezentujete. Vaše výstavy se mi vždy velmi líbily, považovala jsem vás za seriózního a sympatického člověka. Avšak při podrobném pročítání blogu mediálního fotografa na mě působíte, že chcete jen špinit, pomlouvat a hanit. Musím vám dát za pravdu, pomluvám se věnujete až v příspěvku o starostovi, tím samozřejmě přiznávám svou chybu. Pokud se oháníte důkazy, na jakém tvrzení se tedy zakládá informace, že starosta byl trpěným učitelem? Máte pro své velmi ostré tvrzení důkaz? Jste tedy korektní? Jak byste nazval své jednání kolem bufetu na hřišti? Je to podle vás konání ve prospěch obce a jejich obyvatel? Uvědomujete si, že tím trpí i naši nejmladší? Díky vašemu včasnému zásahu budeme muset obtížně hledat náhradní řešení, jak občerstvit nejen naše hráče a fanoušky. Jaké to vrhá světlo na fungování obce? Navíc, pokud patříte mezi zastupitele a jste za to finančně ohodnocen. Zajímalo by mě, kdy budete pracovat jako zastupitel opravdu pro obec a její obyvatele. Pročítání dokumentů a „slovíčkaření“ mi nepřijde jako záslužná činnost.

    1. Jsem rád, že se vyjasnilo, ke kterému příspěvku je Váš komentář. Možná by bylo příště praktičtější psát komentáře rovnou pod konkrétní příspěvek.
      Ptáte se mne, „na jakém tvrzení se zakládá informace …“. Dovolím si upřít Vaší pozornost začátku odstavce předmětného blogu „Pak mi místní vysvětlili…“. Jinými slovy netvrdím to sám, ale jak píšu, je to informace od místních. Jistě Vám neuniklo, že příspěvek o šestidenním starostování p. Hlobila je v rubrice „Komentáře“ a „Dokumenty“. Blog má tedy charakter komentáře s prvky faktů (archiv v Kroměříži, kronika apod.).
      Co se týče černé hospody na hřišti, tak určitě Vám Váš manžel poskytnul dokument, který jsem zastupitelům a divákům na prosincovém zasedání rozdal a veřejně přečetl. Pokud se k Vám nedostal, najdete ho zde, v blogu ZZO č. 9 – zápis bod 19. V tomto dokumentu jasně deklaruji, že nemáme nic proti bufetu provozovaném dle dohody (během zápasu a 2 hodiny po něm). Rozhodně z dokumentu neplyne, že jsme proti fotbalu a práci s dětmi a mládeží. Naopak. Víte, v okolí hřiště jsou jen 4 domy z 240 co jich v Kostelci je. A drtivá většina lidí z Kostelce netušila, co se na hřišti v noci odehrávalo. A věřte tomu, že kdyby se to takto odehrávalo pod Vašimi okny, také by jste se proti tomu ohradila. V celé kauze mne nejvíce překvapila nečinnost TJ Moravan. Neslyšel jsem, že by vznikla vnitřní diskuse co tedy chceme vlastně dělat? Hrát fotbal a věnovat se mládeži, nebo provozovat hospodskou činnost. Ale je to soukromý spolek a nemám právo zasahovat do jejich činnosti a rozhodování.
      Ano, jako zastupitel dostávám 196 Kč čistého měsíčně. Ano, jsem si toho vědom. Jsem si vědom své spoluzodpovědnosti za nesprávná a protizákonná rozhodnutí, co vedení obce (a někdy zastupitelstvo) dělá. Vy to nazýváte pročítáním dokumentů a „slovíčkařením“. Nezlobím se na Vás, že nerozumíte zákonům. Ale věřte tomu, že to tak je a kontrolní orgány to tak zhodnotí. Snažím se na ZO trpělivě opakovat, co děláme špatně. Ale když nejsem vyslyšen, musím si na pomoc vzít kontrolní orgány, aby vedení obce vysvětlili, v čem chybují. Zatím jsem stihnul zpracovat 2 příspěvky s dokladovanými chybami starosty (audit a nahrávání videa). Další teprve zpracovávám. Myslím, že když si s odstupem pustíte bod 1 z březnového ZO, tak mi dáte za pravdu, že p. Hlobil se v zákonech opravdu příliš neorientuje.

      1. Jenom chci a musím ještě doplnit, kdyby bufet na hřišti měl vše v pořádku, tak jak to má být, tak se může pan Žůrek třeba stavět na hlavu a úřady by nenechaly odstranit stavbu.
        Nikdo z nás nechtěl, aby to tak dopadlo, ale pan starosta o tom věděl a nic neudělal, pak to samozřejmě na zasedání zastupitelstva zapřel, proto si musel pan Žůrek pomoci sám.

        1. Díky, blog o problematice černé hospody teprve tvořím. Určitě si fakta budete moct přehledně přečíst.

      2. „Web chci vést korektně s podloženými důkazy.“- „Pak mi místní vysvětlili…“. Jinými slovy netvrdím to sám, ale jak píšu, je to informace od místních.“
        Nemyslíte, že je to trochu paradox?
        Manžel mi žádné dokumenty poskytovat nemusí. Jsem schopná si je vyhledat sama. Pokud by mi vadil hluk, problém bych nejprve řešila s dotyčným. Neposílala bych hned stížnosti, ale to je asi praxe v zahraničí, kterou se neustále oháníte.
        Rozhodně nereaguji za manžela (chápu, že musíte svému vyjádření dodat trochu dramatičnosti zapojením rodinných příslušníků). A už vůbec ne za starostu. Reaguji pouze na to, že se tady stavíte do role ochránce práv a zákonů, ale pro občany neděláte nic. Naopak, pokud jste pro obec něco udělal, nechal jste si to velmi štědře zaplatit. Prezentujte se raději, jak opravdu děláte něco pro nás, pro občany. Když chcete mluvit o mém muži, tak ten si vzal sekeru a šel dělat probírku na dětské hřiště. A opravdu mu za to nikdo neplatil. Doplňte svůj web o takové činnosti a budeme všichni spokojení.
        Ano, díky vašim záznamům jde vidět, jak vám jde o blaho obce. Odmítáte stát se členem komise a napomoci vyřešení problému, na který sám poukazujete.
        Poškozujete jméno Kostelce a za to vám mám tleskat? Obracíte ty, kteří s vedením obce příliš nesouhlasilo, právě na stranu obce. Píšete něco o lidech a o pomluvách, ale vy sám je produkujete. Nemá smysl vést dál debatu. Těším se na vaše další postřehy. A na prezentaci vaší obecní činnosti, která jak doufám, nebude probíhat pouze u počítače a za stolem.

        1. Petro, po včerejší komunikaci jsem měl pocit, že jsme se navzájem pochopili jak korektně vést, zde na mém webu, diskusi. Vaším dnešním příspěvkem jsem vystřízlivěl z naivní iluze.
          V jednom Vámi napsaném tvrzení ale musím s Vámi souhlasit (cituji): „Nemá smysl vést dál debatu“. A uvedu konkrétně proč.
          1. Hned v úvodu vykopírováváte pouze část z mého vysvětlení. To že pořád nechápete rozdíl mezi literárními styly Komentář a Dokument, na to jsem si již zvyknul a myslím, že i nazaujatí čtenáři vidí Vaší neschopnost to pochopit. Ale že při své argumentaci záměrně nepoužijete můj vysvětlující text „Jinými slovy netvrdím to sám, ale jak píšu, je to informace od místních. Jistě Vám neuniklo, že příspěvek o šestidenním starostování p. Hlobila je v rubrice „Komentáře“ a „Dokumenty“. Blog má tedy charakter komentáře s prvky faktů (archiv v Kroměříži, kronika apod.).“, tak to považuji za hrubě manipulativní z Vaší strany. Vytrhnout ze souvislostí část textu a na základě něho napadnout protistranu? Kde jste se to naučila? To se opravdu v seriózní diskusi nedělá.
          2. Nevím na základě čeho mne obviňujete, že pokud „jste pro obec něco udělal, nechal jste si to velmi štědře zaplatit“. To je dost silné obvinění a pevně věřím, že máte pro něj důkazy. Pokud jsem dělal pro obec fotky nebo video, obec si to ode mne vždy objednala. Tedy já jsem se nikdy nikomu nevnucoval, obec se mohla rozhodnout svobodně, zda mou práci za tyto peníze chce nebo ne. Naopak. Já takové práce normálně vůbec nedělám, ale obci jsem chtěl vyjít vstříct kvůli místním spoluobčanům. Faktury za práce Vám rád ukáži, stejně jako tarify asociace profesionálních fotografů. Pak možná pochopíte, že účtované ceny jsou směšné oproti tomu co bych měl účtovat, a obec levně získala kvalitní výsledek. Vždyť i Vy sama jste od obce dostala hromadu fotek včetně zarámované koláže z vítání občánků. A to že za svou práci chci peníze? To není ostuda. Vy také, než jste šla na mateřskou, jste chodila do práce a dostávala za ní plat, nepletu se?
          3. Každému člověku je jinak do života dáno. Někdo má svaly a pracuje se sekyrou, někdo zase zvládá pracovat hlavou. I ten sedlák co orá pole občas potřebuje právníka a právník se zase potřebuje najíst z toho co pole urodilo. Takže s Vaším laskavým svolením budu dále dělat to co umím a nebudu fušovat do manuální práce lidem, co zase zvládají práci rukama.
          4. Dopravní komise je dost obehraná písnička. Pusťte si videozáznam z bodu 11 prosincového ZO č. 9 a tam nelze přeslechnout proč nechci být členem komise. Pro Vaše rozšíření obzorů: komise nemá žádné pravomoce a má jen mapující a doporučující charakter pro Radu. Jelikož já jsem již ve svém důvodové zprávě problematiku zmapoval a zdokumentoval, komise v podstatě nemá co řešit. Výkonnou moc v rámci obce má pouze a jen starosta a on by měl řešit problém. Rozhodně ne komise.

          Snažím se být slušný a vstřícný a pečlivě odpovídat na Vaše texty. Ale pokud budete pokračovat ve vytrhování textů ze souvislostí, pokud mne budete nepodloženě napadat a obviňovat, jistě uznáte, že na svém webu budu muset zasáhnout. Je to mé právo. Stejně jako Vy máte oprávo napsat příspěvek a nést si za něj plnou, třeba i trestní, zodpovědnost. Samozřejmě máte právo si založit vlastní web, vlastní blok a moderovat diskuzi dle sebe. To je ta úžasná vlastnost demokracie a svobodné volby.

          1. Dobrý večer, neměl jsem v úmyslu se zapojovat do této debaty, ale trochu se mne dotklo vaše vyjádření v odstavci 3. Víte, ve svém zaměstnání pracuji hlavou 90 % času, někdy i pod velkým tlakem. Proto beru manuální práci jako dokonalou relaxaci. A proto, když jsem začal v jarním období navštěvovat se synem dětské hřiště v Karlovicích, jehož stráň byla zarostená neprostupnými křovinami, ve kterých jsme přišli o dva míče, jsem nepřemýšlel o tom, jestli bych měl hledat nějakou skulinu v zákoně, nebo kontaktovat Ministerstvo životního prostředí, že si obec neudržuje svou zeleň, ale po dohodě se starostou obce jsme spolu s dalšími tatínky vzali patřičné nástroje a stráň si upravili k obrazu svému. Jen tolik jsem chtěl uvést k Vašemu jízlivému komentáři. A ještě závěrem, v komentářích mé manželky jsem nenašel nic, z čeho by jí vyplívala trestní odpovědnost, tak se rád nechám poučit.

          2. Komentář jsem zveřejnil, ale další komentáře které nebudou k obsahu příspěvku blogu budou smazány.

  5. Dobrý den Petře,
    fandím Vám, konečně je tu někdo, kdo se nebojí říct pravdu, ale asi to nebudete mít jednoduché. Vůbec se nedivím, že Vám už došla trpělivost, stačí se podívat na záznam z prosincového zastupitelstva a každý musí pochopit proč to děláte. Myslím si, že i někteří zastupitelé to nechápou, že to myslíte dobře pro obec a berou to jako boj proti starostovi.
    Přeji Vám ať se Vám daří a hodně pevné nervy.

    1. Dobrý večer Marku, děkuji za podporu. Stejně jako Vy doufám, že zastupitelé a lidé v obci vůbec postupně pochopí, že bojuji za obec. A jak píšete, ta videa z prosincového a březnového ZO jsou více než výmluvná.

      1. Nechápu jednu věc proč ze strany zastupitelstva se téměř nikdo neozval na Vaší obranu. Na videu je jasně vidět, že zasedání je spíš hospodská hádka, než kultivované zasedání zastupitelstva.

        1. Marku, jsem rád, že jste video shlédnul. Proto jsem video dělal, aby lidé v obci na vlastní oči viděli, co se na ZO odehrává. A mohli si sami udělat závěr o objektivní pravdě.

  6. ….. sdílím stejný názor s panem Markem a videa jsou lepší jak nějaký seriál ….. pobavil jsem se nad hloupostí a neznalostí některých lidí….pane Petře jen tak dál a nenechte se odradit !!!!!!!!!!!! 🙂

    1. Díky Ivo. Pobavila mne ta část, že video ze ZO je lepší než seriál. I když jsem autorem videa, tak jsem ho opravdu nerežíroval 😉 To byl sám život u nás v obci.

  7. Mno, určitě souhlasím s tím, že pravda (obzvlášť v našem státě) je potřebná. Jen škoda, že i zde je neopřená o ověřené informace a jde často pouze o osobní postoje a názory… Pokud je někdo v zastupitelstvu, má dělat vše pro to, aby se obec zlepšila. Je tím správným postojem boj? Není lepší si to „vyříkat“ přímo s protistranou? Tento způsob mi přijde hodně útočný a hlavně – šíří opět nějaký postoj, nenávist… Váš text může (a nemusí) být pravdivý. Ale i nesouhlas se dá vyjádřit s respektem. Tady mi občas chybí..

    1. Dobrý večer P, škoda, že z Vašeho příspěvku není zřejmé, kde píši o neověřených informacích. Mohl bych na to konkrétně reagovat.
      Víte, dohodnout jsem se snažil několik měsíců. Bohužel se to nepodařilo a naopak jsem musel přejít na podloženou písemnou komunikaci.
      Respektuji Váš názor ohledně komunikace a vyříkání si. Zkuste si prosím pustit první videa z prosincového a březnového ZO a potom pojďme hodnotit.

      1. K anonymitě mám své důvody. Ale i kdybych napsala Pavla, může to být a nemusí pravda ;o)
        Já myslím, že jako zastupitel není možnost dohody pouze na zastupitelství. A s kamerou v ruce, nezlobte se, ale to je dosti provokativní. Navíc – oháníte se zastupitelstvím, ale tady se prezentujete jako soukromá osoba. Nevyplácí se sedět na dvou židlích..

        1. P, buď jsem nesrozumitelně napsal svůj příspěvek, nebo jste si ho nesoustředěně přečetl. Rozhodně jsem nechtěl od Vás odhalovat anonymitu. Ta mi opravdu nezajímá. Psal jsem jen, že je škoda, že neuvádíte které neověřené informace ve svém příspěvku máte na mysli, abych na ně mohl reagovat.
          Omlouvám se, že nebudu reagovat na celý příspěvek, protože u některých částí Vašeho textu mi uniká obsah otázky. Podařilo se mi rozklíčovat, že slovem „zastupitelství“ nemyslíte Státní zastupitelství, ale zastupitelstvo. Ano, tento web prezentuji pod svým jménem. Jménem zastupitelstva obce ho nemohu prezentovat, protože mne k tomu ZO nezmocnilo. To je logické.
          Co se týče nahrávání videa ze ZO. Zkusil jste si na YouTube vyhledat záznamy ze zastupitestvev? Je jich tam hromada. A ve větších městech je zcela běžné, že do kabelové televize je on-line přenášen přímý přenos z jednání ZO/ZM. S jistotou vím, že v našem okolí je to Přerov a Napajedla. Takže kamera na veřejném zesedání ZO je funkční kontrola veřejnosti nad konáním zastupitelstva. Tento názor před lety vyslovil jak Městský soud, tak následně MV a ÚOOU. Viz můj blog o nahrávání videa. To že pro Kostelec jsou některé věci nové a nezvyklé neznamená, že jinde už dávno neexistují.

  8. Takového človíčka, který je poctivý a bojuje za pravdu a hlavně se vyzná v paragrafech, dotacích atd. by potřebovala každá vesnice. Škoda, že bydlíme tak daleko posílala bych našeho starostu k Vám pro rady, nebo vidím, že se vyznáte.

    1. Díky Simono, prý se na podobné téma nechal slyšet starosta z blízké vesnice. Zatím stíhám jen tu naší obec 😉

  9. Ahoj pratele… Uz dopredu se omlouvam pani Petre, ze nemam diakritiku v textu… Pisu z mobilu. Hi hi… Stojim jednoznacne za panem Zurkem. Jen poukazuje na to co mistni starosta dela spatne.. Podle me se pan Hlobil chova jak sedlak.. Lidi v obci bere jak celediny a devecky.. A jesli se nekdo ozve tak by na nej vzal bic. Ty doby jsou uz davno pryc.. Hele at si mistni uvedomi, ze pokud maji v cele takoveho cloveka tak tim ublizuji hlavne sami sobe. Takovej clovek je nebezpecnej… To ze ze sebe udela blbca je jeho vec, ale muze treba zadluzit obec na nekolik let dopredu.. A to je ta lepsi varianta…

  10. Dobrý den, stejně jako jiní i já mám na Vás dotaz ohledně Vašeho článku: Kde jste přišel na to, že pan Hlobil byl „trpěným učitelem, kterého raději ve škole k ničemu nepouští“?

    1. Dobrý den, odpověď najdete na začátku citovaného odstavce Komentářového blogu. Netvrdím to já, jen píši „místní mi vysvětlili“. Nebyl jsem s p. Hlobilem ve škole, nebyl jsem jeho studentem, takže nemohu hodnotit. Proto je příspěvek v sekci Komentář.

    1. Ano. Je to komentář doplněný dokumenty. Ale máte pravdu, že moje myšlenka přiřadit více jak jednu kategorii příspěvkům, které patří do více kategorií, je asi pro čtenáře nečitelná. Opravuji. Kategorii budu dávat jen jednu a to podle převažujícího smyslu příspěvku. Děkuji za zpětnou vazbu.

  11. Jedno přísloví říká: Vůl všude zůstane volem, aťsi je spatřen kdekoliv. Tak přeji pevné nervy a vydržet.

  12. Dobrý den, dovolte mi, abych se vyjádřila k Vašemu blogu… Domnívám se, že úmysl tohoto všeho nebyl až tak špatný, jak to, jakým způsobem si jdete za svým cílem. Nepříjde mi od Vás vhodné jít si za svým názorem a podporou ostatních občanů, urážkami starosty a zastupitelstva obce. Poznámky typu: ,,trpěný učitel, ve škole ho raději k ničemu nepustili, obcházel v modré svazácké košili, s kalhotami nažehlenými do puku´´ a zastupitesltvo přirovnávat k ,,hospodské hádce opilců´´, není od dospělého a slušně vychovaného člověka vhodný postup. Už ve vašem úvodu ,,Vítejte´´ uvadíte, že jste se vrátil do obce v roce 2009 a překvapila Vás nevraživá atmosféra v dědině! Ptám se tedy…proč až teď??? Proč jste čekal 7 let??? Mám tím chápat, že do této doby bylo vedení obce bezchybné a vše bylo vedeno v souladu se zákonem? Proč tedy taková atmosféra v dědině? Nejsem zaškatulkovaná do žádného spolku…zajdu ráda podpořit
    jak fotbaslisty tak spolek Kosteláň, který pořádá velmi pěkné akce pro děti i dospělé a jsem velmi ráda, že tento spolek v naší obci funguje! Je ovšem pro Kosteláň tak zavádějicí to, že situace se otočila a už nepřevládá v ,, hospodské hádce opilců´´ , tedy ZO? Mám totiž dojem, že toto je ten hlavní důvod, proč až teď!!! A závěrem bych ještě jeden poznatek…nemyslím si, že volba názvu tohoto blogu byla velmi šťastná!!! Pomyslete na návštěvníky, kteří hledají stránky naší obce za účelem, aby se o naší obci něco dozvěděli…mezitím si otevřou Vaši stránku, plnou jedovatých poznámek! Zkuste na tom prosím popřemýšlet… je to vizitka pro celou obec, tedy ostuda jako hrom!!! Děkuji…

    1. 1. jedná se o publicistický blog
      2. pusťte si videa ze zasedání ZO – například první body prosincového a březnového zasedání
      3. ten název se jmenuje doména a ta se jako unikátní kupuje; doménu kostelecuholesova.eu jste si klidně mohla koupit Vy nebo obec, ale já jsem s nápadem přišel první a byl jsem rychlejší
      Pro příští Vaše příspěvky respektujte prosím pravidla pro komentáře, aby nemusel být Váš příspěvek smazán.

    2. Dobrý večer,

      Musím říct že jsem byl účasten daného zastupitelstva, jež bylo přirovnáváno k „hospodské hádce opilců“. Fakt je ten že atmosféra byla velmi napjatá, agresivní a vulgární. Bohužel Pan starosta nebyl schopen tuto situaci usměrnit a ukočírovat. Já osobně bych při hodnocení chování některých lidí nepoužil výraz „hospodská hádka opilců“ ale mé označení by bylo daleko vulgárnější.

      S pozdravem světu mír 😀 😀

Komentáře nejsou povoleny.

publicistický blog, dokumenty, zákony, názory, komentáře